Leestijd: 6 minuten | Gepubliceerd: 7 december 2015

10 Tips voor het uitbesteden van PSD naar HTML slicing

PSD slicing, het slicen van PSD bestanden naar HTML, is een erg specialistische karwei. Wij leggen uit hoe je kunt voorkomen dat je met slordige lay-outs, verschillende marges in body en header of slecht vindbare website komt te zitten. Hiervoor het belangrijk om een slicer te vinden die zijn vak echt goed verstaat. Wij noemen je 10 tips om je PSD slicing zorgeloos te kunnen uit besteden.

1. Beschrijf de specificaties

Binnen je bedrijf moet het duidelijk zijn aan welke specificaties je websites moeten voldoen. Niet alleen qua bestand extensies maar zeker ook qua lay-out en codering. Wil je echter bepaalde taken uitbesteden aan andere bedrijven of aan freelancers, zorg dan dat alle specificaties ook duidelijk en in detail beschreven zijn. Zodat het voor externe medewerkers ten alle tijden duidelijk is wat er van hun en de taak die ze voor je moeten uitvoeren verwacht wordt. Zeker wanneer je externe mensen voor PSD slicing gaat inhuren moet het gewoon heel erg duidelijk voor hun zijn wat je van hun verwacht. En waar ze technisch gezien naar toe kunnen werken. Hoe duidelijker de specificaties zijn beschreven hoe minder discussie er achter af is. En hoe minder tijd je moet stoppen in het bijschaven van het geleverde werk.

2. Besteed alleen uit wat echt nodig is

Werk uitbesteden is natuurlijk fantastisch plan. Je kan er sneller en meer werk door opleveren. En dus in principe meer omzet door creëren. Zorg wel dat je op voorhand duidelijk weet dat de taken die je uitbesteed echt noodzakelijk zijn om uit te besteden. Onderzoek heel goed voor jezelf of binnen je organisatie of je door de dingen, al dan niet tijdelijk, de taken anders te organiseren, je extra taken kan doen die je dan hoeft uit te besteden. Door alleen de taken uit te besteden die echt nodig zijn hou je meer budget over binnen je bedrijf. En de waardering voor de taken die echt uit besteed worden zal hoger zijn.

3. Onderzoek of PSD slicing echt nodig is

Is PSD slicing nog echt nodig? Kan door anders te werken, te denken niet meteen ontwikkeld worden met behulp van CSS frameworks zoals Bootstrap? Dit is een manier om de noodzaak om voor iemand die je PSD slicing in te richten overbodig te maken. Laat je design beoordelen hoeveel er van PSD naar HTML omgezet moet worden.

4. Deel je lettertypes

Lettertypes zijn uiteraard erg belangrijk in het eindresultaat van je website ontwerp. Een opdrachtgever zal bepaalde lettertypes op zijn website willen. Meestal om dat deze onderdeel uitmaken van zijn huisstijl. Indien het algemene lettertypes zijn is er niet zo’n probleem. De meeste slicers zullen deze ook wel in huis hebben. Indien het specifieke of zelf ontworpen lettertypes zijn, dan is het erg belangrijk dat je deze op voorhand deelt met de slicer. Zodat de slicer deze gelijk kan mee nemen in zijn werk. En ze niet nadien moeten worden ingevoerd.

5. Deel je pictogrammen

Pictogrammen zijn erg modern om te gebruiken in een website. Ze maken vaak in 1 oogopslag duidelijker waar anders een hele paragraaf voor nodig is. Het is dus belangrijk dat wanneer je een externe slicer inhuurt, deze gelijk de toegang tot al deze pictogrammen heeft. En ze gelijk kan invoeren.

6. Vast aanspreekpunt

Indien je met een externe PSD naar HTML slicer werkt zorg dan dat deze een vast aanspreekpunt binnen je bedrijf heeft. Uiteraard is het van belang dat dit vaste aanspreekpunt op de hoogte is van alle specificaties. Een vast aanspreekpunt is niet alleen prettig voor de externe medewerkers waar je mee samenwerkt, het versnelt ook het gehele ontwerp proces. Puur omdat er niet telkens opnieuw moet besproken worden in welke fase het ontwerp zich bevind.

7. Juiste bestandsformaat

Veel bedrijven gaan er vanuit dat de slicer automatisch de vers gesneden PSD bestanden opslaat in het bestandsformaat wat jij wenst. Zorg echter wel dat je goed communiceert in welk bestandsformaat je het werk van de slicer wil ontvangen. Door dit goed te communiceren voorkom je frustratie en dubbel werk.

8. Blijf betrokken

Wanneer je een externe slicer inhuurt zorg dan voor regelmatig contact. Voorkom dat je alleen contact hebt bij het geven en ontvangen van de opdracht. Door regelmatig contact te hebben met de slicer, een vast aanspreekpunt helpt hier bij, voorkom je teleurstellingen bij het opleveren van het werk. Het is voor beide partijen prettig te weten dat elke fase van het werk gewaardeerd en goedgekeurd wordt.

9. Bestel niet per pagina maar per website

Wanneer je het slicen uitbesteed aan een externe slicer zorg dan dat hij de website in zijn geheel oplevert en niet per pagina. Dit heeft als voordeel dat je gelijk het eindproduct kan testen. En niet maar 1 pagina. Voor de slicer is het ook praktisch om te weten waar hij naar toe moet werken.

10. Portfolio

Voor je in zee gaat met een bepaalde slicer vraag of je zijn portfolio mag zien. En praat met voormalig opdrachtgevers.

Tip: Slicer-vinden.nl

Er zijn veel slicing partijen te vinden in Nederland of als je naar het buitenland durft te outsourcen. Houd dit nieuwe platform in te gaten, Slicer-vinden is de verzamelplaats voor alle talentvolle Slicers.

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht