Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 2 juni 2018

De beste kleur voor concentratie en productiviteit is oranje!

Of je nou thuis werkt of op kantoor: tijdens het werk wil je niet afgeleid worden. Maar wist je dat hoe je je kantoor inricht invloed heeft op je productiviteit? Natuurlijk helpen de bekende kantoor gadgets, maar de kleuren die je kiest voor je kantoor hebben een grote impact op je concentratie. Wij hebben het uitgezocht en de beste kleur hiervoor is: (fel) oranje!

We beschreven eerder al hoe je het beste een kleurenschema kan uitzoeken voor je website. Hierin vertellen we dat oranje staat voor vriendelijkheid, warmte, toegankelijkheid, energie, speelsheid en moed. Volgens de oude Feng Shui principes is oranje een ‘yang’ kleur en het stimuleert focus, concentratie en bevordert organisatie. Dit maakt oranje de perfecte tint voor je huis of kantoor. Maar het is niet alleen de kleur die belangrijk is, maar ook hoe fel het is. Angela Wright, een kleurpsycholoog, zei hierover het volgende:

Wat bepaalt of een kleur stimulerend of rustgevend is, is niet de kleur, het is de intensiteit. Een sterke heldere kleur zal stimuleren, en een kleur met een lage verzadiging zal kalmeren.

Voor je slaapkamer (of als je kantoor voor een deel uit je slaapkamer bestaat), is oranje niet de beste keus. Op je slaapkamer zijn rustgevende kleuren meer voor de hand liggend. Gebruik echter voor je kantoor dus felle kleuren, laat de energie maar vloeien! Als je een oranje kantoor iets te ver vindt gaan: kies dan voor oranje accenten in een verder neutraal kantoor. En niet alleen voor het kantoor, maar ook voor je website en huisstijl!

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht