Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 30 juli 2018

Hoe gebruik je #hashtags op Instagram?

Grote kans dat jij actief bent op Instagram en waarschijnlijk gebruik je dan #hashtags bij jouw geplaatste content. Grote kans dat de hashtags gerelateerd zijn aan de foto of aan je bedrijf. Maar wat voor veranderingen kunnen wij verwachten de komende tijd met betrekking tot het gebruik van hashtags?

Gebruik en hoeveelheid hashtags

Onder de geplaatste foto plaats je waarschijnlijk zoveel mogelijk hashtags (per foto zijn 30 hashtags toegestaan) die een link hebben met jouw foto. Maar Instagram let er sinds een tijdje op of je wel variatie hebt in je hashtags. Als je dus altijd dezelfde hashtags gebruikt kan het dus zijn dat Instagram je een ‘spammy’ label geeft en deze kan weer leiden tot een ‘shadowban’.
Een shadowban wordt meestal gebruikt bij spam-accounts/bots omdat deze meestal hashtags gebruiken dit niets met de foto of het onderwerp te maken hebben. Een shadowban zorgt ervoor dat jouw content niet meer zichtbaar is voor anderen. Je foto wordt wel weergegeven op je account maar wanneer iemand op bepaalde hashtags zoekt, zal jouw foto hier niet tussen staan.

an Instagram Shadowban is when your hashtags become ‘un-discoverable’.
You can use your hashtags, however you’ll only show up in hashtag feeds of your current followers.

Hoe voorkom je dat je een ‘shadowban’ krijgt? Wij geven je drie tips voor hoe je hashtags het beste kunt gebruiken:

  1. Plaats je hashtags in de directe tekst onder de foto. Veel mensen vergeten dat dit kan en plaatsen hun hashtags in de eerste comment onder hun foto.
  2. Je mag per foto maximaal 30 hashtags gebruiken maar wij raadden aan om tussen de 5 en 10 hashtags per foto te gebruiken. Zo voorkom je dat Instagram je het ‘spammy’ label geeft.
  3. Gebruik niet bij elke post dezelfde hashtags. Ook zo voorkom je het ‘spam’ label, want doordat je varieert met hashtags blijf je uniek.
Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht