Leestijd: 4 minuten | Gepubliceerd: 13 juni 2017

Goedkope SEO werkt niet – 4 SEO tips

Webcreationz is een professioneel SEO bedrijf en wij zien veel klanten die problemen hebben met hun SEO. Vaak hebben ze een goedkoop SEO bedrijf ingehuurd die niet altijd de laatste technieken kennen. Ze eindigden met spam links, slecht gevulde content of zelfs Google sancties. Uiteindelijk maken ze dubbele kosten omdat ze deze problemen weer moeten laten oplossen. Het gebruik van deze goedkope SEO bedrijven heeft zelfs een nadeel voor ons: het vertrouwen in SEO bedrijven neemt af doordat de goedkope bedrijven onrealistische lage prijzen bieden. Een goede zoekmachine optimalisatie uit laten voeren kost veel tijd. In dit blog leggen wij uit waarom goedkope SEO niet werkt en waarom een goede SEO dienst meer kosten maar ook resultaten met zich meebrengt.

Wij geven je 4 SEO tips waarop je moet letten

  1. Goede inhoud kost geld

De inhoud van je website wordt steeds belangrijker voor SEO. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Gebruik bijvoorbeeld blogs en publiceer regelmatig nieuwe blogs met trends, of andere onderwerpen. Veel bedrijven denken dat kortere, maar meerdere blogs veel meer bereiken dan een enkele lange blog. Maar de blogs bij de Google top zoekresultaten bestaan gemiddeld uit 1800 woorden. Investeer dus in een betere SEO met een kleiner aantal blogs die wel kwalitatief hoogwaardig zijn. SEO bedrijven maken vaak gebruik van interne content schrijvers of besteden het schrijfwerk aan freelancers uit. Regel zelfs een tekstschrijver en bespreek samen je doel en keywords voor jouw website.

  1. Het maken van links kost tijd en geld

Het maken van relevante backlinks is moeilijker en tijdrovender dan wat het ooit was. Zelfs bij links geldt de kwaliteit van de andere websites en niet de aantallen. Google is heel streng geworden, de juiste connecties vinden kost veel tijd.

Je zal veel tijd moeten steken in het contacteren van website beheerders en organisaties in jouw branche die geïnteresseerd zijn in het gebruiken en linken van jouw content. De goedkope SEO providers doen dit allemaal niet. Ze gebruiken over het algemeen betaalde spam links, wat ervoor kan zorgen dat je Google sancties of boete krijgt.

  1. Goedkope SEO aanbieders geven niet om jou of je bedrijf

De benaderingen voor SEO die voor jou werken, hangen af van je bedrijf, je branche en je concurrentie. Om de resultaten te geven die je nodig hebt en om je investering te rechtvaardigen, moeten de SEO aanbieders jouw bedrijf en branche begrijpen. De goedkopere SEO providers kijken hier niet naar. Een x bedrag per maand zal je niet iemand geven die de tijd of de ervaring heeft om jouw bedrijf specifiek te helpen.

  1. SEO is een investering

SEO kost tijd en is een serieuze financiële investering. Resultaat kan je pas op langere termijn verwachten. Maar als je investering zich uiteindelijk terugbetaald, scheelt dat weer in de kosten die je nu in Adwords steekt. Van SEA (Search Engine Advertising) naar SEO (Search Engine Optimization) is altijd een mooie investering. Van de advertentie plekken naar de organische zoekresultaten. Reken maar eens uit wat je maandelijks in Adwords steekt en dit nu aan SEO uitgeeft.

SEO is een investering

Goede content doet veel voor je vindbaarheid, maar de basis van de site is heel belangrijk. Een juiste server, goed ingerichte website qua code, snelheid en SSL zijn ook allemaal rankingfactoren die SEO bedrijven vaak niet onder handen nemen. Wil je meer informatie over de (juiste) SEO, vraag dan gratis informatie aan en voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht