Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 14 september 2009

Google Caffeine de nieuwe zoekmachine

Google Caffeine is de nieuwe zoekmachine van Google om de nieuwe zoektechnieken en algoritmes uit te testen. Deze zoekmachine zou betere resultaten moet opleveren bij zoekopdrachten en is sneller dan de huidige Google Search Engine. Het heeft een aantal interessante vernieuwingen die hier zijn opgesomd.

Deze beta-versie is pas gelanceerd en heeft de naam Google Caffeine, maar nu al zijn er vele positieve berichten over! Real-time search Google Caffeine werkt vooral een stuk sneller. Nieuwe content wordt dubbel zo snel geïndexeerd als voorheen. Het is duidelijk dat Google Caffeine meer real-time search results brengt. Webpagina’s die niet meer bestaan en soms toch nog staan geïndexeerd is verleden tijd. Zelfs updates in Twitter en Facebook komen in de Google top 10.

Keyword search Google is nu meer gericht op zoekvragen van een enkel keyword. Vele websurfers vullen vaak niet meer dan 1 woord in en daar heeft Google nu aandacht aan besteed. Wat voor de SEO-specialisten onder ons het een stuk lastiger maakt. Het algoritme is veranderd en er wordt een focus gelegd op losse keywords. Alhoewel Google Caffeine nog in de test-fase zit, wordt er veel gespeculeerd over het eindresultaat. Het klopt dat je op de Amerikaanse versie zit, als je de parameters in de zoekresultaten URL aanpast dan kan je de Nederlandse versie bestuderen. hl = language gl = country code q= de gewenste “search string” Zie jij het verschil met: https://www.google.nl/search?hl=nl&source=hp&q=webdesign&gws_rd=ssl

Update 23-01-2011: Google Caffeine is nu de nieuwe Google.nl
Neem gelijk een kijkje naar de snelheid waarmee de resultaten gevonden worden!

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht