Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 19 oktober 2009

Google Wave

Google Wave is de nieuwe uitvinding van Google. Het is een tool om de communicatie op internet nog meer uit te breiden. Met Google Wave kun je samenwerken aan projecten, met onderdelen als Wikipedia, Office, e-mail en een chat-functie. Google Wave is dus kortgezegd een combinatie van e-mail, sociaal netwerk en documenten sharing.

Wat is Wave?

Google Wave biedt de gebruiker een combinatie van samenwerking en communicatie aan. Mensen kunnen dus samenwerken aan foto’s, documenten, video’s, etc. Tijdens het samenwerken kun je op elkaars aanpassingen reageren, en door de playback-functie kun je horen wat er tijdens die reacties gezegd is. Wave zorgt dat de project documenten niet meer op 1 computer staan, maar op een server waarbij elk projectlid toegang tot heeft.

Ontwikkeling
Tijdens het werken aan bijvoorbeeld een document worden gebruikers geholpen door een soort T9-technologie. Deze techniek wordt al een tijdje gebruikt op mobiele telefoons. Ontwikkelaars zijn nu bezig Google Wave zo te ontwikkelen, dat deze vlekkeloos kan integreren in andere applicaties door gebruik te maken van een open API. De belangrijkste features op een rijtje:

1. Google Wave is niet nieuw. GMail, Maps, Reader en Docs (allen van Google) bestonden al. Nu zijn ze samengebracht.
2. Coöperatie. Tijdens de samenwerking ziet een gebruiker meteen wat de ander typt, real-time function. Zo zie je meteen al de spelfouten, zonder dat er eerst iets verstuurt hoeft te worden.
3. Diversiteit. Doordat alle goede dingen van Google samengebracht zijn, wordt de communicatie bevorderd.
4. Alles online. Ieder apparaat met toegang tot internet, zou ook toegang moeten hebben tot alle Wave-functies. Of dat ook echt gebeurt, valt nog te bezien. De ervaringen met Google Android waren nog niet geheel overtuigend.

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht