Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 24 augustus 2009

Het gebruik van mobiel internet

Mobiel internetten is steeds meer in opkomst. Overal waar je op straat kijkt, zie je wel iemand lopen met een telefoon, waarop je kunt internetten. Zo is uit onderzoek gebleken dat er maandelijks door twee miljoen mensen gebruik wordt gemaakt van mobiel internet. Voor ons reden genoeg om daar wat meer over te vertellen!

iPhone 3GS

Mobiele telefoons: vroeger een groot toestel, met uitschuifbaar antenne en een scherm van twee regels waarop alleen letters en cijfers te zien waren. Tegenwoordig zijn de schermen groter, mooier en geavanceerder. Dus uitermate geschikt voor internet. Er zijn nog niet zo veel kwalitatief goede sites, maar mobiel internet ontwikkeld zich snel en is dus iets voor de toekomst! Mobiele websites kunnen op twee manieren geoptimaliseerd worden: – Je kunt door het gebruik van een script bezoekers naar een mobiele pagina sturen – Je kunt een losse mobiele pagina aanmaken. De eerste optie heeft onze voorkeur, omdat je dan maar één pagina hoeft te optimaliseren voor zoekmachines. Nadeel is dat het voor een gerenommeerd bedrijf, met een hoge ranking, gecompliceerder is om opnieuw te beginnen. Volledig internetten op mobiele telefoons is nog niet zo goed als op een computer, mede door streaming en bediening, maar nogmaals: het is iets voor de toekomst! Gelukkig dat de iPhone 3G S ons wel lekker snel internet aanbied met een mooie constante 3G verbinding. Jammer dat veel andere iPhone gebruikers last hebben van onregelmatigheden en trage verbindingen.

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht