Hoe houd je als Visual Designer je user experience design onder controle? Geavanceerde prototype tools, nieuwe testmethodes en micro-animaties zorgen hiervoor.

Wat is een micro-animatie? De naam zegt het al een beetje: een micro-animatie is een kleine beweging met een grote impact. Micro-animaties die goed ontworpen zijn verduidelijken en verrijken complexe interfaces voor de gebruikers. Hieronder bespreken wij op welke manieren micro-animaties dit doen:

  • Bevestiging: iedereen wil weten waar ze aan toe zijn, dit geldt ook voor je websitebezoekers. Door micro-animaties te gebruiken bevorder je de user experience omdat de animatie verteld of en handeling wel of niet goed wordt uitgevoerd.
  • Sturing: hoe complexer je interface hoe meer focus je gebruikers nodig hebben. Een micro-animatie beweegt, valt daardoor meer op en brengt je belangrijkste website elementen onder de aandacht. Je micro-animatie stuurt je gebruikers de juiste richting op en zet ze aan tot actie.
  • Verbetering merkbeleving: naast het feit dat micro-animaties functioneel zijn, verbeteren ze ook je merkbeleving. Door micro-animatie te gebruiken onderscheid jij jezelf van je concurrentie en versterken je merkwaardes.

Wat is de perfecte micro-animatie?

Ben je van plan om micro-animaties te gaan gebruiken, let dan op de volgende punten:

  • Kort maar krachtig: hoe minder bewegingen je micro-animatie maakt, hoe effectiever de micro-animatie is. Maak een micro-animatie niet complexer en langer dan nodig is.
  • Snelheid: zorg dat de duur van de micro-animatie overeenkomt met de complexiteit zodat je je gebruikers de tijd geeft om de animatie te constateren. Dit zorgt ervoor dat je gebruiker ervaart dat de micro-animatie reageert op zijn handelingen.
  • Leestijd: 2 minuten

Gerelateerde berichten