Leestijd: 3 minuten | Gepubliceerd: 4 augustus 2021

Hoe kies je het juiste webbureau voor jouw project?

Natuurlijk zien wij het liefst dat je Webcreationz uitkiest als jouw webbureau maar om toch neutraal te blijven leggen we uit hoe je de juiste keuze maakt.

Je wilt natuurlijk de allermooiste en professioneelste website die je onderscheid van je concurrentie. Het kiezen van het beste webbureau is daarom dan ook makkelijker gezegd dan gedaan. Je website laten bouwen door een professional staat voorop maar er zijn zoveel verschillende websitebouwers dat het niet meevalt om te moeten kiezen. Met onze onderstaande tips kan jij de juiste beslissing nemen bij het kiezen van je webbureau.

Voorwaarden voor een goed webbureau

Noteer op papier waaraan een webbureau moet voldoen. Welke punten vind jij belangrijk? Mocht je via-via al een aantal positieve verhalen hebben gehoord over een aantal webbureaus: noteer deze dan ook. Mocht je nog geen webbureaus kennen dan kan je met de volgende punten beslissen of het webbureau voldoet aan je eisen:

 • Vormgeving: Vind je de vormgeving mooi? Is er veel tijd in gestoken? Als hun eigen website niet bij je past of er is weinig tijd in gestoken dan kun je je afvragen hoe jouw website eruit komt te zien.
 • Portfolio: Let op hoe uitgebreid het portfolio is van het webbureau. We bedoelen hiermee niet het aantal projecten maar meer de verscheidenheid van de projecten. Pluspunten voor als ze al ervaring hebben in jouw branche en in andere branches: ze zijn dan gewend te switchen van branches.
 • Snelheid: gebruik PageSpeed Insights om te kijken of de website van het bureau snel genoeg is. Dit cijfer geeft een duidelijk antwoord in de techniek die het webbureau gebruikt. Een snellere website zal een hoger rapportcijfer geven dan een langzame website en dit is weer belangrijk voor je vindbaar- en zichtbaarheid op Google.
 • Vindbaarheid: Vindbaarheid is één van de belangrijkste punten voor een goede website. Is hun eigen website goed vindbaar? Check het adres op Google en kijk of het webbureau in de eerste resultaten staat. Zo niet dan zal jouw website waarschijnlijk ook niet goed vindbaar worden.
 • Reviews: Wat vinden anderen van dit webbureau? Check de reviews op Facebook of Google.

Let erop dat een goede website er niet alleen mooi uit ziet maar vooral veel bezoekers trekt. Je wilt voor je eigen website ook meer klanten krijgen. Houd dit in de gaten als je een webbureau uitkiest en of ze hier ervaring mee hebben.

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

  verplicht
  verplicht
  verplicht