Leestijd: 1 minuut | Gepubliceerd: 10 december 2013

HTML5 animaties met de Google Web Designer tool

Google heeft een nieuwe design-tool uitgebracht. Met de Web Designer tool kan je prachtige HTML5 en CSS3 animaties en kleine website opzetten en zelfs compleet responsive. Zonder code-kennis kan je letterlijk je eigen design in elkaar slepen. Maar er zijn al veel van zulke programma’s, wat maakt die van Google zo speciaal?

HTML5 advertenties en banners

Dat Google een sterk vertrouwen heeft in het gebruik van mobiele apparaten, dat is leading in deze tool. Het is mogelijk om nu je eigen HTML5 advertenties te maken, voor gebruik op websites en mobiele apparaten. De software van Google is volledig gratis en geeft je de mogelijkheid om je advertentie direct te uploaden naar DoubleClick of AdMob. Google ontwikkelde deze tool voornamelijk om interactieve banners, interstitials en expandable banners op een eenvoudige manier uit te werken maar je kan er evengoed een website mee bouwen of SVG graphics mee maken. Aangezien Google Web Designer gebruik maakt van de allerlaatste HTML5, CSS3 en JavaScript technieken kan je jezelf uitleven in 3D en via de tijdslijn frame voor frame animaties uitwerken. Net zoals je dit in Flash kon vroeger.

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht