Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 1 augustus 2010

Is het internet voor u een doolhof?

Steeds meer mensen zoeken op internet naar informatie, vaak resulteert de zoekactie naar een telefoongesprek met een klantenservice. Het internet blijkt een doolhof te zijn voor zowel oudere internetters als de jongere generatie.

Doolhof InternetDat jongeren echter veel handiger lijken te zijn, komt omdat ze niet bang zijn voor de computer. Dan hebben we het alleen over internet en nog niet de verdere functionaliteiten van de computer. Het zoeken op internet is voor vele mensen niet zo moeilijk, alleen het vinden van de informatie lijkt toch wat lastiger. Zowel jongeren als ouderen weten niet goed hoe ze de juiste zoekterm moeten kiezen. Ook weten beiden groepen niet goed hoe ze de gevonden informatie moeten ordenen.

“Een internet is een netwerk van computernetwerken (zie ook intranet en extranet). Een computernetwerk is over het algemeen alleen beschikbaar binnen een organisatie of gebouw, een beperking die opgeheven wordt door een internet.”

Het internet is een enorme bron van informatie. Maar hoe vind je wat je zoekt? Daar zijn zoekmachines voor, zoals die van Google.

Tips Lees de korte stukjes bij de zoekresultaten, ze geven aan waar het over gaat. Als u meerdere woorden heeft ingevuld en er staan puntjes in de omschrijving, dan betekent dit dat de zoektermen uit elkaar staan in de tekst. Het resultaat is dan vaak minder goed omdat de zoektermen niet in 1 of 2 zinnen samen voorkomen. Heeft u ook weleens gehad dat u denkt de informatie te hebben gevonden op een Google-resultaten pagina en u klikt op de link en vervolgens is de site niet meer bereikbaar? Dan heeft u nog mazzel want Google heeft deze pagina nog in z’n geheugen staan terwijl de website beheerder de pagina heeft verwijderd. U kunt dan bij de resultaten-pagina op de link ‘in cache’ klikken om de pagina te tonen zoals hij was.

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht