Leestijd: 3 minuten | Gepubliceerd: 7 november 2013

Maak je huidige HTML website responsive

Websites worden op steeds meer apparaten bekeken, hierdoor zijn responsive sites een enorme trend aan het worden. Dagelijks krijgen wij aanvragen om PSD naar Responsive HTML websites om te zetten. De klant levert een Desktop ontwerp aan en wij creëren gelijktijdig naar eigen inzicht een tablet en mobiele versie vanuit dat ene ontwerp. Maar wat nu als je al een bestaande website hebt en niet een heel nieuw ontwerp wilt? Je wilt je huidige site met ontwerp behouden, maar enkel een optimalisatie voor een tablet en mobiel apparaat.

Wat doet een responsive website?

Een responsive site houd in dat de website zich aanpast aan de schermresolutie van de bezoeker’s monitor. Dit kan een groot, klein, tablet of mobiel scherm zijn. De website code wordt geoptimaliseerd voor elk formaat zonder dat er door de gebruiker op kleinere schermen ingezoomd hoeft te worden. In combinatie met HTML5 is je site mobile-, tablet en smart-tv proof!

Zonder tablet en mobiele ontwerpen kunnen wij een prachtige responsive site voor jou creëren.

In de basis is het niet moeilijk om een bestaande site om te zetten naar een responsive lay-out, vaak is het een kwestie van breedtes in pixels vervangen door percentages. Hierdoor schaalt de layout met content naar elke grootte. Afbeeldingen kunnen worden geschaald in proportie en als een design te klein wordt, dan kunnen we media queries gebruiken om ze in een mooi te laten uitlijnen in een enkele kolom. De techniek is niet ingewikkeld, enkel het toepassen en het testen in de diverse browsers, op een iPad, iPhone, Google Nexus en Galaxy S3 is tijdrovend. Elk ontwerp is om te zetten zonder dat je iets hoeft te doen. We hebben enkel de HTML/CSS bestanden nodig of de FTP gegevens, dan passen we alles gelijk live aan. (uiteraard na een backup!) [infobox]

VASTE PRIJZEN PER PAGINA!

Laat je website optimaliseren en dat tegen een vaste prijs. De eerste pagina, de basis, waarmee we de homepage responsive gaan opzetten is €195,-. Voor vervolgpagina’s moeten we even goed zien hoeveel verschil in elke pagina zit. We bekijken hoeveel ’templates’ er zijn en op basis daarvan schatten we het aantal subpagina’s in en vermenigvuldigen dit met €85,-. Al met al een zeer aantrekkelijk aanbod om met de trend van vandaag mee te gaan.Responsive website

Responsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de web developer streeft naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface. Bron: Wikipedia – Wat is Responsive webdesign?

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht