Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 7 december 2009

Nieuwe Google tool: Siteprestaties – Site Performance

Google is geobsedeerd geraakt door snelheid, alles moet sneller en gebruiksvriendelijker. Er zijn al diverse geruchten die wijzen naar een mogelijkheid voor een hogere Pagerank in 2010. Als je site een snelle laadtijd heeft, dan zal deze in de volgende Pagerank update hoger scoren.

Ons vorige artikel over het veranderen van de webmasterhulpprogramma’s , duidde op de eerste veranderingen van Google’s tools aan. Nu is er een nieuwe tool beschikbaar, de Siteprestatie (in het Engels: Site Performance) De tool meet hoe snel de pagina‚Äôs laden en hoe dat over een bepaalde tijdsperiode is veranderd. Deze add-on kan momenteel alleen gebruikt worden als Firefox add-on. Maar volgens ons zal dit snel veranderen en gewoon beschikbaar zijn in de Webmaster Tools van Google zelf in elke browser. Webmasters kunnen zo precies zien of de snelheid de afgelopen tijd is verbeterd, verslechterd of gelijk gebleven is. Dat wordt allemaal gebaseerd op feitelijke gegevens. Vaak denk je dat je eigen website snel wordt geladen, maar dan moet je dit eens op een langzamere internet verbinding proberen. Wanneer je dus niet weet hoe jouw site presteert bij langzamere verbindingen, dan is dit de uitkomst om ook dit te vergelijken!

Mogelijkheden op een rij

 • Laadtijd van elke pagina
 • Laadtijd gedurende een bepaalde periode (dagen/maanden)
 • Laadtijd in vergelijking met andere websites
 • Heel specifiek wordt elke pagina bijgehouden, wanneer en welk element wordt geladen
 • Suggesties om je website te verbeteren, stap voor stap
Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

  verplicht
  verplicht
  verplicht