Google is de meest gebruikte zoekmachine van vandaag. Een positie in deze zoekmachine is erg belangrijk om gevonden te worden op het web. Een top 3 positie kan zelfs vele potentiële klanten bieden. Er gaan vele geruchten rond over hoe je deze top-positie kan bereiken. Wij helpen een 5-tal van deze geruchten / mythes de wereld uit.

We komen terug op ons vorige artikel ovr Google Pagerank waarbij we een de hoop vestigde op een update eind september.

Gerucht 1: Hoe hoger je Google Pagerank, hoe hoger de positie van je website Veel mensen vergissen zich hierin of klagen op vele forums. Ze zijn verrast als ze andere sites boven hun eigen website zien staan in Google. Dit terwijl de hogere websites een lagere pagerank hebben. Een top-positie kan door alleen een hoge Pagerank niet worden behaald.

Gerucht 2: De Google Toolbar geeft de actuele pagerank weer Iedereen was blij toen Google zijn eigen toolbar lanceerde. Eindelijk een snelle oplossing om elke pagina’s pagerank te bekijken. Helaas is dit niet de actuele pagerank van de website maar een schatting. Hierin worden de getallen 1 t/m 10 weergegeven en wordt de beste weergegeven.

Gerucht 3: Open Directory Project geeft je een pagerank boost bonus Google gebruikt Open Directory Project (DMOZ.org) als richtlijn voor de geïndexeerde pagina’s. Als je website opgenomen zou zijn in DMOZ dan zou je site hoger komen te staan bij Google. De enige bonus die je helaas krijgt van de DMOZ indexering is het zelfde als een backlink van een andere website. Desalniettemin, DMOZ data wordt gebruikt bij meer dan honderd website, waaronder de grootste: Google. Maar ook door duizend andere website en deze zijn vaak niet relevant of zijn te klein voor een link search. Een positie in DMOZ kan je dus vele (zwakke) site links bieden, maar als je ze bij elkaar optelt kan het je dan toch wel een Pagerank boost geven!

Gerucht 4: Google gebruikt meta-tags voor website ranking Dat klopt helemaal, vroeger werden website zo wel geranked. Google heeft ze alleen nooit gebruikt, dit gerucht werd door sommige mensen de wereld in geholpen. Om dit zelf te ervaren, vul een aantal woorden in bij de meta-tags van een webpagina. Laat deze woorden totaal niet relevant zijn aan je content. Nadat deze pagina is opgenomen door Google, probeer die pagina eens op te zoeken op die enkele meta-tags. Er is een 100% garantie dat je pagina niet op die zoekwoorden wordt weergegeven bij Google.

Gerucht 5: Google indexeert geen dynamische pagina’s Dit is allemaal verleden voor de meeste zoekmachine. Als we naar Google kijken is het nooit een probleem geweest, hoewel sommige dynamische pagina’s Google nog wel eens in een loop gooien. Sommige webshop, forums of zelfs CMS slaan sessions op in de url zodat cookies niet worden aangemaakt. Hiermee krijg je hele lange url’s met rare symbolen die de zoekmachines niet begrijpen. Het beste is om SEO-vriendelijk urls te gebruiken, zoals wij doen. Zonder bestanden extensies als .html of .php. Maak je url’s kort en duidelijk met begrijpbare leestaal, wat de beste manier blijkt te zijn voor een goede ranking.

  • Leestijd: 4 minuten

Gerelateerde berichten