Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 28 mei 2017

Versnel je WordPress website met WP Rocket

Bij Webcreationz weten we dat snelheid één van de belangrijkste eisen is van een website, zoals ons artikel over Google AMP laat zien. Omdat de aandachtsboog van bezoekers steeds korter wordt, moeten website steeds sneller worden. De gebruikservaring verbetert enorm en het is ook een service die je aan hoort te bieden. Een ander voordeel is dat de vindbaarheid van je website door zoekmachines verbeterd wordt. Er zijn verschillende WordPress plugins die dit voor je doen, maar degene die er met kop en schouders bovenuit steekt voor ons is: WP Rocket.

WP Rocket is een simpele caching en minifying plugin

WP Rocket kan je gebruiken om een simpele caching op te zetten voor je WordPress website. Er zijn een paar pluspunten bij het gebruik van WP Rocket:

  • Pagina caching: de data van bezochte websites wordt opgeslagen in de browser van de gebruiker. Daardoor gaat het laden van de website bij een volgend bezoek een stuk sneller.
  • Cache preloading: de vindbaarheid van je website wordt verbeterd doordat WP Rocket het aanmoedigt om de bekeken websites te bezoeken.
  • Image Lazy Load: Het laden van je afbeeldingen gebeurd pas zodra je de afbeeldingen wilt zien. Bijvoorbeeld pas bij het scrollen. Het laden duurt namelijk langer als je wilt dat de afbeeldingen altijd in beeld zijn.
  • Code minify: WP Rocket comprimeert alle webbestanden waardoor deze kleiner worden. Alle spaties en comments worden uit de code gefilterd. De pagina wordt dan ‘ge-minified’. Deze kleinere bestanden hebben hierdoor een snellere laadtijd.

Al deze voordelen zorgen ervoor dat we websites vaak tot wel 50% kunnen versnellen. Of zelfs met een 300% PageSpeed optimalisatie! Ook Webcreationz heeft gebruik gemaakt van WP Rocket en is daardoor een stuk sneller geworden en hierdoor beter vindbaar. Natuurlijk heeft een snellere site ook te maken met de server waarop de bestanden staan.

Ben je geïnteresseerd geraakt in WP Rocket? Mogen wij WP Rocket ook bij jouw website configureren?

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht