Leestijd: 5 minuten | Gepubliceerd: 6 juni 2017

Video marketing is heel belangrijk!

Om de aandacht van de bezoeker te trekken en te behouden wordt er steeds meer gebruik gemaakt van beeldmateriaal, zoals afbeeldingen en infographics. Maar je moet wel met de tijd meegaan, dus het moment is aangebroken om gebruik te gaan maken van video marketing!

Je gebruikt video marketing als je een boodschap wilt overbrengen op je bezoekers. Het is zelfs zo populair dat men in 2017 verwacht dat 69% van al het internetverkeer uit video’s bestaat. Dit komt doordat video’s bepaalde gebieden in onze hersenen activeren die je emoties besturen. En met emoties kan je bezoekers beïnvloeden.

YouTube was het meest belangrijke zakelijke medium voor video marketing. Maar bedrijven hadden weinig bereik met deze video’s en het kostte daarnaast nog veel geld om het te produceren. Tegenwoordig is video marketing een belangrijke manier om te communiceren met je klanten en volgers. Door gebruik te maken van video marketing informeer, overtuig en betrek je je bezoekers bij je bedrijf. Je maakt je bedrijf een stuk aantrekkelijker en geeft de bezoekers een kijkje achter de schermen.

Maak je zakelijke bedrijf weer een stukje persoonlijker met video marketing

Wat is je doelgroep? Weet je doelgroep voordat je aan video marketing begint. Wat verwacht je doelgroep? Leer je doelgroep goed kennen zodat je weet hoe je hun aandacht vast moet krijgen en houden. Als je je doelgroep goed kent dan wordt storytelling een stuk makkelijker: welk verhaal vertel je aan je doelgroep? Laat in je verhaal niet alleen je bedrijf (of producten) zien maar ook een personal touch: je werknemers of je klanten. Wees open en eerlijk over je bedrijf en laat zien waar het voor staat.

Zodra je eenmaal genoeg kennis hebt over je doelgroep kun je aan de slag met een videoplan. Hierin staat alle nuttige informatie over je video, zoals: waar gaat je video over? Hoe lang duurt de video? Zonder een videoplan is de kans groot dat je een slechte video produceert.

Voor- en nadelen van video gebruik

Zoals bij elke (media) uiting van je bedrijf zitten er voor- en nadelen aan verbonden. Video marketing is hierin geen uitzondering. We zetten de grootste voor-en nadelen voor je op een rijtje:

Nadelen:

 • Het is tijdrovend: een artikel maken en lanceren kost minder tijd dan een video.
 • Niet iedereen heeft er baat bij: bezoekers zonder geluid of bewegend beeld hebben er niks aan.
 • Er is geen SEO voordeel: Google herkent je inhoud van je video niet.

Voordelen:

 • Het vereenvoudigd je onderwerp: beeld en geluid zorgt ervoor dat een ingewikkeld onderwerp makkelijker begrepen wordt.
 • Mocht je een product verkopen: door een video wordt het product tastbaar. Je legt daarin uit hoe het product werkt. Je bezoekers zullen eerder geneigd worden om het product aan te schaffen.
 • Je krijgt een bredere doelgroep: door gebruik te maken van tekst en beeld spreek je een grotere doelgroep aan. Daarnaast wordt de bereikbaarheid van je product/dienst ook groter doordat een video vaker wordt gedeeld.
 • Video marketing laat een persoonlijke kant zien van je bedrijf. Hierdoor wordt ook de herkenbaarheid van je bedrijf vergroot doordat je bedrijf een gezicht krijgt.
 • Toch ook goed voor SEO. Ondanks het feit dat zoekmachines de inhoud van je video niet herkennen, is een video goed voor je ranking. Bezoekers blijven langer hangen op een website met meerdere soorten content. Je komt bij Google hoger in de zoekresultaten als de titel, beschrijving, etc. van je video geperfectioneerd zijn.

Social media verspreiding van video

Alleen YouTube gebruiken is niet voldoende. Denk ook aan andere social media kanalen zoals Twitter en Facebook. Video-streaming wordt steeds belangrijker voor bedrijven, alleen al Facebook heeft dagelijks meer dan 4 miljard video-streamings. Video marketing wordt dus de komende jaren steeds belangrijker omdat ze emoties oproepen en daardoor herkenning oproepen bij je doelgroep/bezoekers. Video marketing is een blijvertje en zal steeds meer leidend worden om bezoekers naar je website te trekken. Investeer dus nu in goede video marketing!

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

  verplicht
  verplicht
  verplicht