Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 1 september 2009

Vijf belangrijke punten van W3C

W3C is een term die u vast wel bent tegengekomen op onze website. Maar hoe gaat W3C in zijn werk? Wij hebben vijf belangrijke punten voor u op een rijtje gezet!

Toegang W3C ziet het web als universum van toegankelijke informatie. Mensen hebben profijt van de nieuwe vormen van communicatie, zodat deze informatie gedeeld kan worden, ongeacht de moedertaal van de gebruiker of de software.

Semantisch Web Op het semantisch web (semantiek is de betekenis van de taal) kan de mens zich op een dusdanige manier uitdrukken dat computers in staat zijn problemen op te lossen en informatie snel te vinden. De W3C-talen, RDF, XML en digital signatures zijn de basis van het Semantisch Web.

Vertrouwen Internet is een ander medium dan bijvoorbeeld een krant of tijdschrift. Browsen is niet alleen een kwestie van lezen, maar ook interactie. Deze interactie heeft echter wel betrouwbaarheid nodig, zoals een bepaalde verantwoordelijkheid over wat men publiceert op het internet. Hiervoor zijn digitale handtekeningen, groepsautorisatie en versiebeheer erg handig.

Aanpassing Tegenwoordig is er ontzettend veel software op de markt. W3C stimuleert het samenwerken tussen software van verschillende leveranciers. Zo moet een internetbrowser toegankelijk zijn voor iemand die blind is, en dus moeten de verschillende programma’s compatible zijn met elkaar.

Multimedia W3C staat open voor kwaliteitstoename van multimedia. Beeldvergroting, video-effecten, animaties, en ga zo maar door. Het maakt browsen een stuk minder saai. Door lidmaatschappen te sluiten met contentleveranciers, kan W3C naar commentaar en suggesties luisteren. Het kan bouwen aan een goede basis via talen als SVG en SMIL. W3C streeft naar het beste op technisch gebied, en dat streven is moeilijker dan gedacht. Zo moet iets dat al goed werkt, niet aangetast worden in de ontwikkeling van W3C. Maar die ontwikkeling moet ervoor zorgen dat het web eenvoudig, flexibel en uitbreidbaar blijft.

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht