Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 23 augustus 2009

Waarom wordt webdesign steeds moeilijker?

Webdesign kan het maken en vormgeven van een website op het internet zijn. Maar ook het grafisch vormgeven van afbeeldingen en animaties voor op het web. Vanwege de technische aspecten is een webdesigner naast vormgever veelal ook programmeur.

Naast de komst van de steeds meer verschillende browser wordt ook de webtaal voortdurend aangepast. De nieuwste webstandaarden van W3C blijven veranderen en nu ook met de komst van HTML5. De ontwikkeling van HTML 5 startte in 2003 en is voor een belangrijk deel afgerond. De nieuwe standaard bouwt voort op HTML4 en XHTML. De nieuwe standaard HTML5 moet ervoor zorgen dat browsers beter om kunnen gaan met webtoepassingen. Er is een plan om nieuwe <video> en <audio>-tags te implementeren. Zo moeten video- en audio-files makkelijker geimplementeerd kunnen worden, net als afbeeldingen dat nu kunnen met de <img>-tags. Met de opkomst van smartphones, PDA’s en andere (persoonlijke) apparaten die toegang hebben tot het internet, veranderen ook de eisen die gesteld worden aan een website. Bij het bouwen vanaf de lay-out moet er al rekening gehouden worden met deze mobiele apparaten. Een website kan er in IE7 goed uitzien, maar in Firefox kunnen de div’s heel ergens anders staan. Vele webdevelopers ondersteunen nu al geen IE6 meer, maar nu komen er steeds meer mobiele browsers bij waar rekening mee gehouden moet worden. Een knap lastige taak krijgen de webdesigners, Een knap lastige taak voor de webdesigners. Gelukkig kunnen wij ons houden aan de W3C-standaarden die ons al een groot deel op weg helpen.

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht