Iedereen weet dat afbeeldingen beter de aandacht trekken van je bezoekers dan tekst. Maar afbeeldingen hebben niet een positief effect op de laadtijd van je website. Hoe kan je simpel je website sneller en beter laten presteren? Simpel: gebruik lazy loading. Wat is lazy loading precies? En wat zijn de voordelen?

Als jouw website veel afbeeldingen of content bevat dan gebruik je vast lazy loading. Lazy loading zorgt ervoor dat je website niet in één keer geladen hoeft te worden doordat het alleen de content en afbeeldingen van de viewport toont. Alles wat buiten de viewport valt wordt pas geladen zodra een bezoeker door je website scrolt. Zo is de laadtijd een stuk korter en is je bezoeker minder tijd kwijt of is het downloaden van je gehele website niet eens nodig.

Wat zijn de voordelen van lazy loading?

  1. Snelheid

Een snelle website is cruciaal voor een optimale klantenervaring. Lazy loading zorgt ervoor dat het scherm direct wordt geladen omdat er prioriteit wordt gegeven door de browser. Je bezoekers kunnen daardoor meteen iets lezen of zien.

  1. SEO verbetering

Bij het gebruik van lazy loading krijg je website een betere positie in zoekmachines, wat dan weer leidt tot meer relevant verkeer. Vooral met mobiel gebruik is pagespeed steeds bepalender voor je website ranking. Je krijgt steeds meer bezoekers op je website doordat met lazy loading je pagespeed op een gemakkelijke manier wordt geoptimaliseerd.

  1. Gebruiksvriendelijkheid

Je bezoekers hebben een korte aandachtsboog, dus als je website te lang duurt om te laden dan is de kans groot dat ze afhaken. Met lazy loading wordt je belangrijkste content meteen gedownload en is dus meteen beschikbaar voor je bezoekers, dit komt de gebruikerservaring behoorlijk ten goede. Bij een slechte internetverbinding worden daardoor de belangrijkste onderdelen van je website getoond. Lazy loading is daarom belangrijker op mobiel dan op een desktop: de internetverbindingen zijn vaak slechter en door alles gefaseerd te downloaden worden in ieder geval de belangrijkste onderdelen getoond.

  1. Dataverbruik

Lazy loading zorgt ook voor minder dataverbruik doordat er alleen geladen wordt wat de bezoeker op dat moment op zijn scherm ziet en niet de gehele website. Downloads worden pas gedaan als het echt nodig is, hierdoor levert het een besparing op dataverbruik op.

  • Leestijd: 3 minuten

Gerelateerde berichten