Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 18 september 2009

Wat is een hosting?

Webhosting kan gezien worden als een dienst, voor particulieren en bedrijven. De hosting provider biedt u een webruimte aan waarop u informatie, afbeeldingen, documenten of websites op kunt zetten. Hiervoor is een webserver nodig, die niet iedereen thuis heeft staan. Deze webruimte kan worden gekocht en moet per maand of per jaar betaald worden.

Als u een website op wilt zetten heeft u wel eerst een domeinnaam nodig. Dit is de URL of webadres waar u naartoe gaat als toegang wil tot u bestanden of website. Ziet het als een adres waar je gevonden kan worden, in plaats van een straat en postcode is het dan een naam met een landcode. De naam die na www. komt, is uw webadres met daarachter een gekozen top-level domain name (.com of .nl etc.).

Virtual hosting

Virtual hosting houdt in dat u schijfruimte huurt op een server van een hosting provider. Deze server deelt u vaak met andere klanten. De ruimte die u huurt kunt u gebruiken voor e-mail en het plaatsen van uw website en andere bestanden. Vooral als u een kleine website online wilt brengen is virtual hosting een verstandige keuze. Het voordeel van virtual hosting is dat de kosten laag blijven, terwijl u toch gebruik kunt maken van professionele voorzieningen.

Dedicated hosting

Ook bij dedicated hosting wordt de website geplaatst op een server van de hosting provider. Anders dan bij virtual hosting deelt u de server niet met andere klanten, maar heeft u een eigen server tot uw beschikking. Dit type hosting wordt vaak gekozen door bedrijven die geen eigen technische dienst hebben om het onderhoud en beheer van de server te verzorgen, maar wél hoge eisen stellen aan de bereikbaarheid van hun website. Als u een druk bezochte site heeft met veel traffic dan is dedicated hosting een goede keuze.

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht