Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 8 september 2009

Wat is RSS?

RSS Feeds kunnen gezien worden als een abonnement op updates van bepaalde websites. Als er op een blog een nieuw artikel gepubliceerd wordt, krijg je gelijk een melding. RSS is in de meeste gevallen gratis en kan je direct gaan gebruiken. Niet alleen in je browser kan je RSS feeds ontvangen, ook in al in Outlook. Maar wat kan je er verder mee doen?

Software RSS-bestanden worden gemaakt door de software waarmee een websitebeheerder zijn website onderhoudt. Om deze bestanden te lezen, is specifieke software nodig. Deze applicaties zijn er voor verschillende besturingssystemen. Maar ook een directe link naar de feeds is mogelijk.

Zoeken Google maakt webpagina’s doorzoekbaar, maar er bestaan ook zoekmachines voor RSS-bestanden, de zogehete RSS-feeds. Een websitebeheerder meldt het adres van de website één keer aan, en vervolgens kan de website door RSS-zoekmachines, zoals Feeder.nl, doorzocht worden. Een RSS-validator checkt de artikelen en geeft suggesties, zodat deze goed leesbaar zijn.

Tijd RSS bespaart de surfer een hoop tijd. Binnen enkele seconden ziet de gebruiker de meest recente updates op een website. RSS-feeds zijn eigenlijk alleen handig voor sites die frequent worden bijgewerkt, zoals nieuws websites, maar RSS is ook goed bruikbaar voor weblogs. Als advies kunnen wij u de Google Reader geven, alles makkelijk in één overzicht. Altijd op de hoogte zijn van je favoriete websites en het is net zo gemakkelijk als je beheren van je e-mail!

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht