Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 22 januari 2018

Wat zijn infographics?

Wij merken steeds meer dat infographics populairder worden. Wij zijn een visueel ingesteld bedrijf maar toch verbaasde het ons hoe groot de populariteit van infographics is. Natuurlijk veranderd de wereld en zien wij ook de invloed die infographics hebben. Infographics bieden een andere visuele manier om informatie te geven en te delen. Maar waarom een infographic gebruiken als je het ook alleen tekstueel kunt uitten? Dit is eigenlijk omdat alleen tekst niet meer van deze tijd is. Op Instagram, Pinterest, marketingwebsites zie je infographics overal.

Wat is een infographic precies? En wat zijn de voordelen?

Bij een infographic zijn tekst en beeldmateriaal één geïntegreerd geheel. Infographics worden gebruikt om op een snelle, eenvoudige en duidelijke wijze informatie over te brengen over een bepaald onderwerp. Een goede infographic verbeterd ook je SEO omdat hij wordt gedeeld op social media en zorgt voor inkomende links naar je website. Doordat ze zo makkelijk te delen zijn en zo veelzijdig inzetbaar zijn, zijn infographics perfect voor marketingdoeleinden.

Hoe maak je een boeiende infographic?

Wij gebruiken de volgende zeven stappen voor een goede infographic:

 1. Bedenk je idee.
 2. Maak een ruwe versie van je infographic.
 3. Bepaal je kleurenschema.
 4. Selecteer of maak opvallende en aantrekkelijke afbeeldingen. Visuele uitingen trekken meer aandacht dan tekst.
 5. Doe onderzoek en gebruik officiële bronnen.
 6. Zorg voor feiten en conclusies en geef deze eenvoudig weer.
 7. Redigeer en pas aan: zorg voor een lopend en kloppend verhaal.

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

  verplicht
  verplicht
  verplicht