U ziet ze steeds vaker, die rare barcodes in de vorm van een vierkant, gekleurd of zwart wit. Dat zijn Tags die u met een mobiele applicatie kan scannen en vervolgens kan hiermee informatie worden opgevraagd.

Tagging is een foto maken

Een Tag is zogenaamde meta-informatie. Het is een label dat informatie geeft over de inhoud van iets. Bijvoorbeeld over de inhoud van een tekst, over dat wat te zien is op een foto of over dat wat er te lezen valt op een bepaalde webpagina. Het direct kunnen zien van meer informatie, zonder links in te typen op je mobiel of iets op te schrijven op een kladblaadje wordt nu zeer gemakkelijk. Het enige dat de gebruiker hoeft te doen is een foto maken van een ‘Tag’, dit behoort tot het gemak van vandaag de dag. Door middel van een klein plaatje, een soort barcode, te plaatsen op de ramen van de te koop aangeboden huizen, kan de gebruiker direct meer informatie opvragen. De gebruiker kan de Tag scannen, waarna de internetbrowser op de telefoon zal starten en de gebruiker direct naar een link zal worden gestuurd die meer verschaft of wellicht een video laat zien.

Een aanvulling voor een standaard website link is door net iets andere afbeeldingen te plaatsen bij busstation in diverse regio’s. Elke afbeelding heeft zijn eigen URL link die weet op welke locatie deze afbeelding zich bevindt. Als de gebruiker vervolgens een foto maakt van deze Tag, dan wordt de gebruiker verwezen naar een website waarop direct de vertrektijden van deze bushalte te vinden zijn.

  • Leestijd: 2 minuten

Gerelateerde berichten