Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 17 juli 2018

Webcreationz vernieuwt haar huisstijl

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het ontwerp van de nieuwe huisstijl van Webcreationz. Onderdeel van de nieuwe huisstijl is een nieuw logo: ‘back to basic‘ en ‘simplicity‘ staan hierin centraal. We zijn ons logo al langzaam aan het introduceren via diverse social media kanalen. Met de nieuwe huisstijl zijn we ook gaan nadenken over onze diensten en core-business.

Nieuw logo

Na 5 jaar gebruik te hebben gemaakt van een donkere huisstijl met rood, oranje en gele lijnen, bleek behoefte aan opfrissing en meer gebruiksgemak. Een frisse uitstraling, herkenbaarheid en eenvoud zijn de kernbegrippen voor de nieuwe opzet. Om die herkenbaarheid te verhogen, is het lettertype teruggebracht naar één font. Onze steunkleur oranje is uiteraard onaangetast gebleven. Tenslotte is oranje een kleur die de concentratie en productiviteit verhoogt! Vanaf nú is het nieuwe logo overal zichtbaar!

Van alle kleuren en lijnen zijn we terug naar de basis gegaan. Er is nog maar één lijn overgebleven waarin abstract de W van Webcreationz te zien is. Met de driehoeksvormen symboliseren wij een samenwerking tussen de eindklant, het marketing bureau en Webcreationz als uitvoerder. De overlap van deze twee vormen staan voor onze transparantie en ondersteuning in de groei van jouw onderneming.

De nieuwe huisstijl lost een aantal problemen op waar wij tegenaan liepen. Leesbaarheid van de bedrijfsnaam en gemak van het printen in maar 2 kleuren. Hiermee is de huisstijl meer geschikt voor zowel on- als offline toepassingen. Met het nieuwe logo spelen we ook in op de responsive identity waarbij op social media en mobiel enkel een kenmerk van het logo te vinden is. Een icoon, een beeldmerk waarmee onze branding toch nog intact blijft. Voor online gebruik was het oude logo ongeschikt en verkleind werd het logo onleesbaar. Om die reden is het icoon los van de bedrijfsnaam geplaatst, zodat deze verschillende posities kan innemen. Een belangrijk uitgangspunt was om de bedrijfsnaam als één regel te plaatsen, zodat de naam niet meer verkeerd als ‘Web creationz’ geschreven gaat worden! 😉

Wat vindt jij van onze nieuwe huisstijl? Tips?

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht