Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 6 juli 2011

WordPress 3.2 update met vele nieuwe features en zonder support aan IE6, PHP4 en MySQL4

Hoe mooi is het dat de moderne wereld van developers zich ook niet meer vasthoudt aan backward-compatibiliteit. Met WordPress 3.2 is de back-end niet meer werkend op IE6 en is er geen ondersteuning meer voor PHP4 en MySQL4. Het nieuwe WordPress is geboren. WordPress is een opensource-cms dat zich vooral richt op bloggers, het biedt dit maal een verbeterde editor met een ‘Zen-modus’. Hierin wordt geheel blanco interface getoond, die bloggers laat bloggen zonder afleidingen. Ook kent WordPress 3.2 de nodige snelheidsverbeteringen voor zowel de server als voor de gebruiker. Dat gebeurt door het stroomlijnen van de code met diverse optimalisaties. WordPress 3.2 krijgt de codenaam Gershwin draagt en beschikt standaard over het nieuwe HTML5-thema Twenty Eleven.

PHP- en MySQL-upgrades

Hierbij ondersteunt WordPress niet langer de oudere scripttaal PHP 4 en de oudere database MySQL 4. Voor Gershwin is tenminste PHP versie 5.2.4 nodig en MySQL versie 5.0.15 of hoger. Die overgang is bijna een jaar geleden al aangekondigd. WordPress biedt gebruikers een plugin die de huidige installatie van de blogsoftware doorneemt op problemen. Op dit moment controleert die tool alleen de gebruikte PHP- en MySQL-versies.

WordPress geeft geen support meer aan IE6 gebruikers

WordPress 3.2 schrapt de support voor IE6, wat eind mei bij de bèta al was aangekondigd. Ook wordt nu de pensionering van Internet Explorer 7 alvast ingezet.Het dashboard van de nieuwe blogsoftware geeft gebruikers van oude browsers een waarschuwing hiervoor. Dit is een notificatie van Browse Happy, dat in 2004 is opgezet om gebruikers van Internet Explorer af te krijgen.

Zen-Editor voor Gershwin

Ook biedt de flink opgeschoonde admin-interface een vernieuwde editmodus, door de ontwikkelaars ‘Zen’ genoemd. Daarbij zijn de knoppen en andere interface-elementen tijdens het invoeren van tekst onzichtbaar, zodat de gebruiker zich beter zou kunnen focussen op zijn tikwerk.

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht