Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 12 mei 2011

De officiele SEO handleiding gemaakt door Google in het Nederlands

SEO is een afkorting van ‘search engine optimization’ of ‘search engine optimizer’ (voor het optimaliseren van zoekmachines). Maar dat wist u natuurlijk al. Google, dè ènige èchte zoekmachine, heeft nu een SEO gids met tips & tricks en richtlijnen voor een goede vindbaarheid.

De Google SEO handleiding is hier te bezichtigen.

Het inhuren van een SEO’er is een grote stap die uw site kan verbeteren en tijd kan besparen, maar uw site en uw reputatie kunnen ook schade oplopen. Zorg ervoor dat u genoeg onderzoek doet naar zowel de mogelijke voordelen als de schade die een onverantwoordelijke SEO aan uw site kan aanbrengen. Veel SEO’s en andere bureaus en consultants bieden nuttige services voor eigenaren van websites, zoals:

  • De inhoud of structuur van uw site controleren
  • Technisch advies voor de ontwikkeling van websites, zoals hosting, omleidingen, foutpagina’s en het gebruik van JavaScript
  • Het ontwikkelen van inhoud
  • Het beheren van campagnes voor online zakelijke ontwikkeling
  • Onderzoek naar zoekwoorden
  • SEO-training
  • Ervaring op bepaalde markten en locaties.

Google’s SEO waarschuwingen

Opvallend is dat Google diverse waarschuwingen voor SEO bedrijven uit laat gaan: Wees op uw hoede voor SEO’s die pretenderen u een bepaalde positie in de zoekresultaten te kunnen garanderen. Pas ook op met SEO’s die beweren een ‘speciale relatie’ met Google te onderhouden of die beweren dat ze u ‘met voorrang’ kunnen aanmelden bij Google. Sites kunnen nooit met voorrang bij Google worden aangemeld.

Raadpleeg Google’s startersgids voor het optimaliseren van uw website voor zoekmachines.

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht