Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 28 juli 2019

Google komt met mobile-first indexing

Google wordt vaker op mobiele apparaten gebruikt dan op desktops. Daarom is het voor mobiele gebruikers behoorlijk frustrerend dat veel informatie wel zichtbaar is op een desktopversie maar niet op een mobiele versie van een website. Dit is omdat Google vaak de desktopversie van je website gebruikt, die heel anders kan zijn dan de mobiele versie van je website. Google indexeert dan verkeerd waardoor informatie niet zichtbaar is op mobiele apparaten. Om dit soort problemen te voorkomen kondigde Google afgelopen april aan dat ze gaan beginnen met ‘mobile-first indexing’. Wat houdt dit in en wat betekent dit voor jouw website?

Indexeren

Google checkt of er een mobiele versie is van je website, als deze er is dan wordt deze versie automatisch gebruikt voor het indexeren. Mocht er geen mobiele versie van je website zijn, dan wordt de desktopversie van je website geïndexeerd. Er is trouwens geen aparte index voor alleen de mobiele versies: er blijft gewoon één index.

Wat betekent dit voor jou?

Waarschijnlijk zie je toegenomen crawlverkeer van de Smartphone Googlebot. Als je website vervolgens door deze bot succesvol is gecrawld dan wordt hij als zoekresultaat weergeven en tevens gecached. Vergeet niet dat mobile indexing totaal geen invloed heeft op je paginaranking: het gaat erom hoe je content wordt opgehaald door Google.

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht