Leestijd: 2 minuten | Gepubliceerd: 23 januari 2011

Verticale uitlijnen en centreren

U heeft geen lange content pagina en u wilt uw site netjes, zowel horizontaal als verticaal gecentreerd in elke webbrowser en ongeacht de bezoekers schermgrootte? Dat kan heel simpel met elke lay-out met de CSS display optie.

Howto: Vertical align a site to the center of the screen!

Dat is wel 1 van de meest gestelde vragen voor vele developers. Deze code is vaak niet achteraf in de HTML/CSS code in te bouwen en moet door de opdrachtgever van te voren worden doorgegeven. U heeft een single page website of niet elke pagina is zo lang dat er een scrollbar aan de zijkant komt. De optie om uw content in het midden van het scherm, zowel verticaal als horizontaal te plaatsen is dan erg mooi. Het enige nadeel dat de kunnen noemen, is dat het menu dan altijd van hoogte verspringt en dat de bezoeker niet snel met de muis op een vaste positie door de pagina’s kan klikken. Wie wil de bezoeker snel de pagina’s laten zien? Nu hebben ze de tijd om alles te lezen! U heeft een algemene div#container nodig om alles horizontaal te centreren en vervolgens daarbinnen in de div#content wordt de tekst geplaatst en wordt deze verticaal gecentreerd.

HTML

<div id="container">
  <div id="content">
    <p>Content tekst</p>
  </div>
</div>

CSS

* { margin: 0; padding: 0; }
html, body { height: 100%; }
#container { display: table; height: 100%; margin: 0 auto; }
#content { display: table-cell; vertical-align: middle; }

Succes webdevelopers!

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

  verplicht
  verplicht
  verplicht