Leestijd: 3 minuten | Gepubliceerd: 24 februari 2011

WordPress 3.1 is beschikbaar! Nu bijwerken!

Niet al te lang geleden kwam WordPress al met een grote update naar 3.0, toch was iedereen erg benieuwd wat voor veranderingen 3.1 met zich meebracht. Gisteren is deze dan eindelijk wereldwijd beschikbaar gesteld. Webcreationz geeft u een overzicht van de nieuwe features.

Bericht styling opties

Post formatWordPress heeft het de developers een stuk makkelijk gemaakt, er is minder maatwerk nodig en voor de klant minder uitleg om het te begrijpen. Elk bericht/post kan een eigen Post format krijgen, je kan nu zelf beheren hoe het bericht eruit ziet en waar deze wordt geplaatst. De presentatie van het bericht is nu zeer gemakkelijk aan te passen en met een druk op een knop krijgt deze de eigenschappen van het element dat daarbij hoort.

WordPress Admin front-end balk

Nieuwe admin bar front-end

Het moet niet nieuw aanvoelen voor WordPress.com Blog gebruikers, die kennen deze balk al als geen ander. Deze is nu ook geïntegreerd naar alle stand-a-lone WordPress 3.1 installaties, het verbind je front-end website zeer gemakkelijk met de back-end. Ook hier is gebruiksvriendelijkheid een grote rol bij de ontwikkeling geweest, met een paar klikken kan je nieuwe posts aanmaken of de pagina waar je bent direct aanpassen.

Intern linken naar pagina’s of berichten

Elke WordPress editor kent het wel, je wilt in je pagina of bericht een link zetten naar een eerder geplaatst artikel of pagina op je website… Je opent een nieuw tab in je browserscherm, je zoek het bericht op, kopieert de link, sluit deze tab (niet per ongeluk de hele browser) en plaatst de link in je nieuwe bericht. Daar is gelukkig een nieuwe oplossing voor! Nee, het is geen plugin, een standaard functie in WordPress 3.1.

Ajax zoeken

Bladeren door berichten of pagina’s was voor gisteren geen pretje. Stel je voor: Een WordPress website met 100 berichten en je wilt op pagina 6 zijn, dat koste je zeker 2 minuten om daar te komen. Nu kost het je nog maar 10 seconden met het dynamisch zoeken en invullen van pagina nummers!

Ajax paginering

Overige features:

 • De vorige blauwe Admin thema is vervangen door frissere en lichtere blauwe kleuren.
 • De bericht/berichten pagina’s waar je deze kan bijwerken/aanmaken zijn een stuk overzichtelijker geworden. Minder opties die standaard aanstaan en vaak niet nodig zijn voor standaard WordPress Blog gebruikers.
 • Super admin dashboard, beheerders met meerdere WordPress blog installaties krijgen nu een overzicht van al hun blogs op 1 pagina te zien. Meer informatie en screenshots over deze Super Admin Dashboard vind u op de WordPress.org website.
 • Gemakkelijker archiefpagina’s opzetten.
 • Verbeterde beveiliging/Superior Security!
 • En veel meer…

Kortom is deze update weer geweldig en we zijn benieuwd wat we in augustus in San Francisco bij WordCamp 2011 gaan beleven!

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

  verplicht
  verplicht
  verplicht