Custom menu WordPressWordPress heeft onlangs hun 13e grote open-source CMS gelanceerd. Dit is mogelijk gemaakt door het werk van 218 professionals en een half jaar werk. Het WordPress-platform is inmiddels goed bekend in de webdesignwereld. WordPress 3.0, met de ontwikkelnaam “Thelonious”, biedt in vergelijking met de vorige versies een ongeziene hoeveelheid vrijheid en mogelijkheden m.b.t. de gebruiksvriendelijkheid voor de beheerder die geen enkele kennis van PHP nodig heeft. Het simpelweg doorvoeren van andere achtergronden, meerdere menu’s opstellen, Custom Post Types en eindelijk meerdere plugins tegelijk upgraden of te deactiveren. WordPress zet met 3.0 een prachtige stap in juiste richting:

“een systeem waarin volledige scheiding is tussen data en interface”.

“Code is Poëzie”

Er is meer controle voor ontwikkelaars door meer bestanden voor een specifieke doelen beschikbaar te stellen. Custom Post Types, per bericht kan er een unieke template “single-{post-type}.php” worden gekoppeld. Dit concept geldt ook voor taxonomieën (Tags) en zelfs diverse auteurs template kunnen worden ontwikkeld!

Nee, Classic- en Default-thema’s is niet meer! Twenty Ten is helemaal 2010!

De laatste functies van WordPress 3.0 zijn allemaal opgenomen in dit nieuwe, standaard bijgeleverde, thema. Diverse pagina templates, een uitgebreid functie en los loop bestand. Met een frisse uitstraling en direct de mogelijkheid om de header van 940×198 pixels te kunnen wijzigen naar 8 andere meegeleverde afbeeldingen. Maar een beetje Photoshoppen of het zoeken naar een leuke Stock-foto veranderd al snel je WordPress Blog naar een werkelijke website met een super CMS. WordPress is niet meer hét Blog-CMS, het is een CMS voor elke website, webshop en ook nog een weblog.

TwentyTen kop aanpassen

Shortlinks – uw eigen URL

Je ziet deze rare links steeds vaker op het web, bijvoorbeeld “http://bit.ly/a13znh“. Dit zijn eigen gemaakte URL’s voor het delen van pagina’s en/of berichten in Social Media netwerken. Doordat het kleine URL’s zijn, kan je een wat meer tekens kwijt die voorheen op gingen aan de lange URL-namen. Een “Verkorte URL verkrijgen”-knop biedt direct deze optie op je eigen links te customizen!

Nieuwe widget ruimtes

Niet meer 1 simpele sidebar aan de linker of rechterkant, niet 1, niet 2, maar liefst 3 ‘sidebar’ widget ruimtes! Een primaire zijbalk aan de rechterkant, een tweede widget ruimte daaronder en vervolgens is de gehele footer een nieuwe widget ruimte. Leuk om je laatste Tweets in te plaatsen, een klein verhaaltje over jezelf of om naar de algemene voorwaarden te verwijzen met een custom menustructuur! Er is zoveel mogelijk, de tijd vinden om over te stappen moet je goed inplannen. Mocht je een nieuwe website willen starten, dan zit je direct goed bij WordPress 3.0. Ook Webcreationz kan uw website opleveren in dit nieuwe systeem. Heeft u al een ontwerp? Dan slicen wij deze nu ook direct naar WordPress 3.0 met de beste SEO, snelheid en veiligheid plugins, bij oplevering ontvangt u een uitgebreide documentatie over hoe u website te beheren is!

  • Leestijd: 3 minuten

Gerelateerde berichten