U hoeft uw vinger niet meer van uw mobiele touchscreen te halen om te tikken, houdt uw vinger op het scherm en Swype erop los! Deze techniek is niet nieuw, maar nu pas wordt er volop aandacht aan besteed.

(Letterlijk vertaald: “slepen/vegen”) Swype is een invoermethode voor touchscreen telefoons ontwikkeld door Swype Inc. Swype werd voor het eerst commercieel beschikbaar op de Samsung Omnia II, die al bijna een jaar geleden werd uitgebracht. Sinds kort heeft Samsung echt het Swypen gepromoot met commercials en diverse websites. Een unieke website die genoemd moet worden is die van de SuperSwypers die mede mogelijk is gemaakt door Samsung na de release van de Galaxy S smartphone. Swype is ontworpen voor gebruik op touchscreen-apparaten met een traditionele QWERTY- toetsenbord.

Met Swype kan een gebruiker een woord in voeren door een vinger of de stylus over het scherm van de telefoon te schuiven tussen de letters die het woord maken. Door gebruik van fout-corrigerende algoritmes en een taalmodel wordt het beste woord geschat en vervolgens zullen een aantal extra mogelijke optie worden getoond. Als je een woord kiest uit de andere opties dan zal de telefoon bijhouden hoe vaak je dit woord gebruikt en in een volgende fase het nieuwe gekozen woord verkiezen boven de beste optie.

Kerngetallen van snelheid: De ontwikkelaars voorspellen dan de gebruikers meer dan 50 woorden per minuut zullen kunnen Swypen. Op 22 maart 2010 is een nieuw Guinness World Record gesteld van 35.54 seconden voor een SMS-bericht. Ditzelfde bericht is door gebruik van Swype op de Samsung Galaxy S verbeterd op 22 augustus 2010 naar 25.94 seconden. Het wereldrecord van SMS-bericht bestaat uit 26 woorden binnen 25.94 seconden, wat overeenkomt met een snelheid van 60 woorden per minuut.

“The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human”

  • Leestijd: 2 minuten

Gerelateerde berichten