Google Instant is een nieuwe zoektechniek dat zoekresultaten laat zien terwijl u aan het typen bent in de zoekbox. Google is tegen de grenzen van de technologie en structuur gegaan om u te helpen met betere en snellere zoekresultaten.

Update: Sinds vandaag (29-09-2010) is Google Instant een feit in Nederland, wat is jullie mening erover, werkt het overal even snel?

Wat er gebeurt is dat gebruikers die zoeken naar resultaten over de ‘webdevelopment’ na bijvoorbeeld de letters ‘web..’ al de juiste resultaten krijgen zonder op ‘enter’ of de zoekknop te drukken.

Inzicht en tijdbesparing Google’s belangrijkste technisch inzicht is het feit dat vele mensen langzaam typen, maar ze lezen snel, meestal met 300 milliseconden tussen de toetsaanslagen, maar slechts 30 milliseconden (een tiende van de tijd!) kunnen ze een blik werpen op een ander deel van de pagina. Dit betekent dat u een pagina kunt scannen terwijl u typt. Volgens Google kan je met de nieuwe dienst 2 tot 5 seconden per zoekactie op het internet winnen. Met een gemiddelde van 3,5 seconden per zoekopdracht betekent dit dat alle Google-gebruikers samen 58,3 miljoen minuten per dag uitsparen.

Tijd voor verandering – voor de nieuwste browsers Instant zal echter alleen functioneren in de nieuwere versies van Internet Explorer, Firefox, Chrome en Safari. Google is bezig met uitbreiding van de service naar de Chrome zoekbalk en de mobiele versie van de zoekmachine.

“…met het laatste platform zijn we wat verder. We hopen deze herfst Instant voor de mobiele zoekmachine te lanceren.”

De nieuwe service vraagt nogal wat van de capaciteit van Google. Er worden veel meer resultaten naar de gebruikers verstuurd omdat die hun zoekopdracht niet hoeven af te ronden. Op dit moment worden er ongeveer een miljard zoekopdrachten per seconde afgehandeld. Instant kan dit aantal verhogen tot 20 miljard.

“Gebruikers kunnen de service als ze willen ook gemakkelijk uitzetten. Internetters met een te trage verbinding kunnen niet zoeken via Instant”, legt de product manager van Google uit.

Voordelen Sneller zoeken: Bij het gokken naar de juiste spelling van uw zoekwoord zullen de beste opties al klaar staan voordat u klaar bent met typen. Google Instant kan 2 tot 5 seconden per zoekactie tijd besparen, niet alleen de zoekbox veranderd mee wanneer u typt, de gehele pagina van Google zal continue veranderen per getypte letter!

Slimmere, relevante voorspellingen: Zelfs al u niet weet wat u moet zoeken, de voorspellingsgids helpt u bij het zoeken. De meest relevante voorspelling zal direct in lichtgrijs worden weergegeven in de zoekbox, als dat uw zoekwoord is dan kunt u stoppen met typen.

Direct resultaat: Begin met typen en het resultaat verschijnt voor uw ogen! Tot heden moest het hele zoekwoord worden ingevuld, op enter worden gedrukt en vervolgens hopen op het juiste resultaat. Binnenkort verschijnt bij elke nieuwe letter een relevanter resultaat. Inderdaad, binnenkort, Google Instant is voorlopig alleen te gebruiken in de VS of voor wie de Engelstalige versie van Google.com heeft. Volgens het Amerikaanse internetbedrijf zal het de volgende weken geleidelijk in meer landen en talen uitgerold worden. Webcreationz houdt u op de hoogte!


  • Leestijd: 4 minuten

Gerelateerde berichten