Leestijd: 3 minuten | Gepubliceerd: 16 maart 2011

W3C HTML5 technieken op een rij

HTML5 LogoHTML5 is klaar om gebruikt te worden, vandaag en nu! Het werkt op alle moderne browsers. De codestructuur wordt makkelijk en semantisch voor developers én designers.  Simpele functies voor multimedia toepassingen, API geolocations, camera en microfoon gebruik. Allemaal ‘simpel’ in te stellen en te ondersteunen met HTML5 web-apps/websites. We laten hieronder een overzicht zien van alle mogelijke features! Oké eerlijk is eerlijk, voor Internet Explorer 6 tot en met versie 8 zijn er een paar kleine regels JavaScript nodig… Meer info

Multimedia

HTML5 brengt simpele functies om alle multimedia toepassingen te gebruiken, simpel embedden van video’s, muziek en flash elementen. Dit brengt je website tot een nieuwe dimensie (nog net geen 3D!), en dat allemaal door de markup zo gemakkelijk en leesbaar te houden. Niet alleen voor normale mensen, zoals designers die geen enkele code willen aanraken, of voor allerlei mobiele toepassingen. HTML5 geeft prachtige support voor web-based applicaties met ondersteuning en optimalisatie voor graphics, videos, styling effects, en apparaten zoals tablets, televisies en smartphones.

HTML5 Badges van technieken

 • Semantics De structuur wordt makkelijk, simpel en semantisch voor developers én designers.
 • Offline & Storage Web Apps kunnen sneller starten en werken, zelfs als er geen internetverbinding dankzij de HTML5 App Cache.
 • Device Access Geolocation API, ongelooflijke apparaat toegang die met innovaties worden ontwikkeld en uitgevoerd, van audio / video-ingang en toegang tot microfoons en camera’s van mobiele apparaten of PC’s.
 • Connectivity Efficiëntere connectiviteit betekent meer real-time chat, sneller spelen, en een betere communicatie. Web Sockets en Server zijn de termen waaraan u moet denken.
 • Multimedia Audio en video in het HTML5 web, zij leven in harmonie met alle apps en sites.
 • 3D, Graphics & Effects Tussen SVG, Canvas, WebGL, en CSS3 3D-functies, weet uw zeker dat uw webbezoeker wordt verbaasd met prachtige visuals.
 • Performance & Integration Maak uw Web Apps en dynamische web content sneller met een verscheidenheid aan technieken en technologieën zoals Web-Workers en XML/Http-Request Geen gebruiker hoeft ooit meer te wachten.
 • CSS3 CSS3 levert een breed scala van stilering en effecten, het verbeteren van de web-app zonder uw semantische structuur of prestaties te beïnvloeden. Daarnaast biedt het ook Web Open Font Format (WOFF) typografische flexibiliteit.

Veel meer, tot bijna alle informatie vind u op de W3C HTML5 website WordPress TwentyTen(Five) theme, maar dan standaard in HTML5 TwentyTenFive HTML5 website, met maar een beetje jQuery Solo: project management for creative freelancers Met HTML5, CSS3, Javascript en diverse webkits zijn de mogelijkheden eindeloos!

Webcreationz heeft op 2 maart 2011 het HTML5 event van Adobe User Group Nederland bijgewoond. Deze heeft Webcreationz inspiratie opgedaan en aan het denken gezet over de toekomst van HTML5. Het is al de toekomst want het kan en wordt al op vele websites over heel de wereld gebruikt.

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

  verplicht
  verplicht
  verplicht