Leestijd: 1 minuut | Gepubliceerd: 2 januari 2024

De toekomst van webdesign anno 2024

In 2024 kunnen we verwachten dat webdesign een reeks opwindende ontwikkelingen zal doormaken. De razendsnelle technologische vooruitgang en veranderende gebruikersbehoeften zullen de manier waarop we websites ontwerpen en gebruiken beïnvloeden. Enkele trends die we in de nabije toekomst kunnen verwachten, zijn:

 1. Micro-interacties: Kleine, interactieve elementen die de gebruikerservaring verrijken door subtiele animaties en feedback te bieden.
 2. Donkere modus: Een toenemend aantal websites zal een donkere modus aanbieden, wat niet alleen prettiger is voor de ogen, maar ook energiebesparend voor apparaten met OLED-schermen.
 3. Stemgestuurd ontwerp: Met de groeiende populariteit van spraakgestuurde apparaten en assistenten zullen websites steeds vaker worden ontworpen met de mogelijkheid om met stemcommando’s te navigeren.
 4. 3D-elementen: Met de verbeterde browserondersteuning kunnen 3D-elementen en -afbeeldingen een opvallende en boeiende webervaring bieden.
 5. Personalisatie: Webdesigners zullen zich richten op het leveren van gepersonaliseerde content en aanbevelingen op basis van gebruikersvoorkeuren en gedrag.
 6. Minimalistisch ontwerp: Eenvoud en helderheid zullen in 2023 de boventoon voeren, waarbij websites zich richten op het essentiële en overbodige elementen elimineren.
Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

  verplicht
  verplicht
  verplicht