Leestijd: 3 minuten | Gepubliceerd: 6 maart 2010

Waarom is Twitter van levensbelang?

Twitter is alweer een poosje geleden van start gegaan (launch: oktober 2006). Met Twitter sturen gebruikers tekstberichten, zogenaamde Tweets, van maximaal 140 karakters lang via SMS, e-mail, IM, de Twitter-website of via een applicatie zoals Twitterrific of TweetDeck. Twitter is echt een manier van leven geworden, vele mensen kunnen niet meer zonder Twitter en andere Social Media apps.

Deze tweets worden getoond op de gebruikerspagina en eveneens bij andere gebruikers die hebben opgegeven deze te willen ontvangen. De zender kan de aflevering beperken tot een groep vrienden, maar standaard worden de berichten afgeleverd bij alle belangstellenden. Twitter wordt wel steeds belangrijker als je kijkt naar de hoeveelheid bedrijven die zich aanmelden en er nieuwsberichten op plaatsen. Iedereen is er ondertussen ook wel van overtuigd: je moet aanwezig zijn op Google en andere zoekmachines om je klanten binnen te halen. De meeste bedrijven focussen zich op belangrijke sleutelwoorden van hun bedrijf, algemene woorden die hun product of dienst beschrijven. Niet al te lang geleden heeft Twitter zijn pagina’s publiek gemaakt en vindbaar voor alle zoekmachines. Twitter wordt nu door bedrijven gezien als extra bedrijf informatie pagina, hier kunnen zij extra hun sleutelwoorden invullen en toch gevonden worden door internetgebruikers.

Wat is Twitter? Twitter is een internetdienst waarbij gebruikers korte berichtjes publiceren. Door de combinatie van webloggen met instant messaging wordt het ook microblogging genoemd. Twitter is een platform waarmee je dus supersnel bijkletst met je vrienden, familie of zakenpartners.

Twitter is DE uitbreiding van je persoonlijk- of bedrijfsnetwerk, maar vergis je niet in de andere aspecten van Twitter, een aantal aspecten die de ontwikkelers meer voor ogen hadden. Het is snel en praktisch, je kan ook kort vragen stellen en mede-twitteraars kunnen reageren op jouw Tweets. Je bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws als je nieuws-websites volgt, het is een gemakkelijker overzicht dan met RSS. Maar zo is er laatst ook een Twitter-feest geweest, 1 simpel Tweetbericht en je hebt al je vrienden bij elkaar! Twitteren voor het goede doel is ook een goed aspect van Twitter, met de site www.twitterveiling.nl Update 23-01-2011: Site is offline zijn vele acties gedaan om slachtoffers te helpen bij diverse rampen.

De veilingsite is ontstaan uit een spontane actie van Jessica (@Kaatmossel) op Twitter. Met haar bericht ‘Ik start inzamelingsactie voor schoolsupport4afghanistan! Ik schuw geen middelen, ook bedelen niet!’ is de actie begonnen. Vele followers reageerden op haar oproep en boden aan haar mee te helpen. Niet alleen door te doneren maar ook met het maken van een website en alles wat daarbij hoort. De volgende dag was de website een feit.

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht