Leestijd: 1 minuut | Gepubliceerd: 13 oktober 2009

Webmasterhulpprogramma’s zijn aan het veranderen

Wij hebben zo’n vermoeden dat het nu niet lang meer zal duren voordat Google met zijn Pagerank Update komt! Dit vanwege het feit dat de webmasterhulpprogramma’s van Google een aantal nieuwe functionaliteiten heeft gekregen maar ook omdat er een aantal weg zijn. Google heeft: Ophalen als Googlebot / Fetch as Googlebot en Malware-informatie / Malware details gelanceerd!

Als je naar de Webmaster Tools gaat zien je een nieuwe link met de naam “Labs” met daarin 2 mogelijkheden. Je kunt diverse pagina’s van je website opvragen, hiermee kan je kijken hoe jouw website door Google wordt bekeken. Bij het volgende kopje in “Labs” kan je de “Malware details” zien, zo kun je bekijken of Google je site als malware ziet of links die je erop hebt staan die malware bevatten. Malware is een verzamelnaam voor kwaadaardige en/of schadelijke software. Verder waren bij de Crawl Stats onderin te zien hoe het zit met je meest populairste pagina van de maand. De maand september stond al een lange tijd als “nog onbekend”. Deze hele box is nu verwijderd en niet meer te vinden bij de Webmaster Tools.

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht