Leestijd: 3 minuten | Gepubliceerd: 27 mei 2010

WCIT2010 Amsterdam

World Congress on Information Technology 2010, een event dat om de 2 jaar plaats vindt op diverse locaties op de wereld. Als studieproject is er gewerkt aan de mobiele en desktop website in samenwerking met Sparked en Microsoft.

WCIT is een initiatief van de “World Information Technology and Services Alliance (WITSA)” een consortium van 60 IT-branche organisaties wereldwijd. Het WCIT, ook wel de ‘Olympische Spelen van de ICT-sector’ genoemd, trekt ruim 2500 bestuurders van grote bedrijven, zoals Intel, Microsoft, IBM en KPN naar Amsterdam.

Het WCIT vondt plaats op 25, 26 en 27 mei in Amsterdam Rai. Wellicht heeft u er weinig over gehoord of gezien, toegang tot die event was enkel op uitnodiging en daarna kon er pas een kaart gekocht worden. Webcreationz heeft de bijdrage geleverd aan de mobiele website die samen met een Matchmaking applicatie de delegates op het event zouden gaan begeleiden en koppelen aan elkaar.

Tagging!

Als student van INHolland Haarlem is de keuze geweest om de minor ‘Mobiele Toepassingen’ te volgen. Er zijn tien weken hard gewerkt om voor het WCIT, twee websites te bouwen, een voor de pc en een voor de mobiele telefoon. Een onderdeel van deze websites is het nieuwste fenomeen taggen, het scannen van een afbeelding, die ervoor zorgt dat je terechtkomt bij de bijbehorende informatie online. Op het WCIT hoeft een bezoeker alleen nog maar een tag te snappen met de tagreader van Microsoft. Alle 6000 tags bevinden zich in de Rai, op stands, of op bezoeker’s badges, maar ook door heel Amsterdam, wat zorgt voor een zeer interactieve speurtocht. Tijdens de presentatie bij Microsoft toonden de studenten hun werk aan opdrachtgever Sparked en het organisatieteam van het WCIT. De Informaticastudenten willen tijdens het WCIT Amsterdam verbinden met de hele wereld. Alles draait om verbondenheid en het zo gemakkelijk en snel mogelijk kennis tot je nemen. De door de studenten ontworpen site is goed te bedienen en voorzien van veel netwerklinks, waardoor je ook je Facebook, Twitter en LinkedIn bijhoudt. Het online communicatiebureau Sparked, waar de studenten een dag in de week werkten tijdens hun minor, wil de sites ook gebruiken om de profielen van WCIT-bezoekers digitaal aan elkaar te koppelen. “Dit is eigenlijk de volgende fase voor de websites die jullie gebouwd hebben,” meent Laurens Frijters, algemeen directeur van Sparked. Hij nodigde de studenten uit om ook na het project met Sparked aan de websites te blijven werken.

Demonstratie voor AT5

Drie informaticastudenten van INHolland Haarlem lieten vrijdag 21 mei aan de filmploeg van AT5 zien hoe taggen werkt. Het drietal ontwikkelde, samen met hun projectgroep, Microsoft en onlinecommunicatiebureau Sparked, toepassingen voor het gebruik van de tags. Ze deden dit speciaal voor het WCIT-congres dat in Amsterdam plaatsvindt.

WCIT Tagging ExpertsWCIT AT5 Demonstratie WCIT Project Overdracht

Bas ten Broeke
Wij zijn er voor al jouw vragen

Neem contact op als je vragen hebt over het blogartikel of als je een bijzonder project hebt waarbij onze expertise van pas kan komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

    verplicht
    verplicht
    verplicht