Workshop: WordPress basis

Deze workshop is ideaal voor zowel beginners als degenen die hun kennis willen uitbreiden.

We starten met de basis: het correct installeren van WordPress. Je leert de over de juiste hosting/server configuratie en een snelle 5-minuten installatie. We bespreken elke stap, zodat je niet alleen weet hoe, maar ook waarom het belangrijk is. In deze workshop zal je geen 1 regel code schrijven, alles zal visueel en duidelijk worden uitgelegd.

Verkenning van het WordPress dashboard

Duik diep in het hart van WordPress met een gedetailleerde rondleiding door het WordPress-admin dashboard. We bekijken elke pagina en bespreken de functies en mogelijkheden, zodat je leert hoe je effectief je site kunt beheren. Leer de fijne kneepjes van WordPress-instellingen, waaronder de Permalinks, Media en Privacy. We verkennen ook de verschillen tussen berichten en pagina’s, hoe je categorieën effectief gebruikt en de veelzijdigheid van de media uploader.

Thema’s en de customizer

Ontdek de wereld van WordPress-thema’s. Je leert hoe je thema’s kiest, installeert en aanpast. We bespreken ook hoe je sidebars en widgets kunt gebruiken om je site verder te personaliseren. We laten zien wat het verschil is tussen gratis en betaalde thema’s en waarom maatwerk voor ons vaak de juiste keuze is.

Kiezen van plugins

Plugins zijn essentieel voor het toevoegen van functionaliteit aan je WordPress site. Wij leren je hoe je de juiste plugins kiest op basis van ratings, downloads, vereisten en reviews. Wij zijn zelf van mening: “Hoe minder plugins, hoe beter!” We behandelen de beste plugins voor SEO, beveiliging, snelheid en laten zien hoe je deze installeert en optimaal benut.

Hands-on ervaring

Onze workshop is zeer praktisch en interactief. Je krijgt de kans om direct aan de slag te gaan met hetgeen je hebt geleerd, door veel zelf te doen. Aan het einde van de dag heb je niet alleen een grondige kennis van WordPress, maar ook praktische ervaring in het beheren en optimaliseren van je eigen WordPress site.

Heb je een meer technische WordPress workshop nodig of vraagstuk? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn er voor al jouw vragen

Maak gerust en vrijblijvend een praatje met ons. Jouw ideeën inspireren ons om creatieve oplossingen te vinden. We vinden het leuk om in uitdagingen te denken.

Elke vraag of idee is voor ons een bron van inspiratie. We zijn benieuwd naar jouw verhaal en hoe we samen kunnen werken aan iets bijzonders.

Contactgegevens

Laten we in contact komen

    verplicht
    verplicht
    verplicht